Katteri Eif-Felis Sibiriske katte
 

Køb af killing

Alle killinger er unikke, dette gælder sig hvad enten den er til opdræt, udstilling eller "bare" skal være hyggeligt selskab der hjemme. Anskaffelse af killing er en tillidssag - både for køber og opdrætter. 
 
For køber kræver det tillid til opdrætter. Tillid til at killingen har haft det godt i de første uger og måneder af sit liv hos opdrætteren. Tillid til at killingen har haft de rette betingelser for at blive den søde og sociale familie kat som køber ønsker sig. 

For mig som opdrætter og sælger kræver det også tillid. Tillid til at køber vil passe og pleje den lille killing, som den har brug for. Tillid til at køber vil møde killingen på dens præmisser og vilkår og tillid til at killing og den nye familie passer sammen. Jeg som opdrætter investerer utroligt meget tid, energi og følelser i killingerne. Netop for at de skal vokse op og være de sociale og veltipassede killnger som vi alle holder af.

Den gensidige tillid kommer ikke af sig selv. Før man kommer i betragtning til en killing har jeg brug for, først og fremmest, at vide hvem du som køber er, for at jeg kan danne mig et billede af hvordan killingens nye hjem vil være. Herefter er der brug for at du som køber kommer ud og møder killingerne, besøg på ca. en times varighed plejer at være meget passende, dels skal du have tid til at opleve killingerne og se hvem som evt. kunne passe ind, men og så for at vi har mulighed for at opbygge tillid til hinanden opdrætter-køber i mellem. Hvis killingen reserveres mere end 4 uger før den er klar til at flytte hjemmefra opfordrer jeg meget til at køber kommer og besøger den igen inden den skal flytte hjemmefra. Dette gør jeg dels for at vi som køber-sælger bedre kan lære hinanden at kende, men bestemt også for at du som køber kan lære din killing bedre at kende og du kan følge den i dens opvækst.

Kælekat
Kælekat er betegnelsen for en kat som sælges neutraliseret, og dermed ikke kan bruges i opdræt. Men at en kat købes neutraliseret udelukker ikke at den kan bruges til udstilling.
Langt de fleste killinger sælges som almindelige kælekatte, det gør på ingen måde killingen ringere, hvis den ikke er egnet til videre opdræt.
Selvom alle killinger måske skulle egne sig til videre opdræt er dette ikke ønskeligt. For ikke at få for mange katte med de samme gener ønsker vi ikke mere end 1-2 killinger fra det enkelte kuld går videre i opdræt.
 
For killinger som fødes i katteri Eif-Felis gælder følgende:
  • Alle killinger sælges med FiFe stamtavle.
  • Hver killing har sin egen sundhedsbog udfyldt af dyrlæge.
  • Alle killinger sælges efter Felis Danicas standardkontrakt, med et par mindre tilføjelser, godkendt og underskrevet af såvel køber som opdrætter.
  • Ingen killinger forlader under nogen omstændigheder hjemmet før de minimum er 12 uger.
  • Alle killinger er chippede og indregistrerede i dansk katteregister (kan også øremærkes i stedet hvis køber foretrækker dette).
  • Alle killinger har fået første vaccinerede mod kattesyge/-katteinfluenza v. 12 uger, ny familie forpligter sig til at få killingen vaccineret anden gang v. 16 uger.
  • Alle killinger har fået ormekur efter dyrlægens anvisninger.
  • Alle killinger leveres sammen med en killingepakke, bestående af en lille smule mad og lidt legetøj.
  • Alle killinger skal være neutraliserede (kastrerede eller steriliserede) inden de fylder 6 måneder. Dette kan enten opfyldes ved, at ny ejer får killingen neutraliseret ved egen dyrlæge, og dokumenterer dette over for opdrætter ved kvitteret regning fra dyrlæge eller ved at opdrætter får det gjort samtidig med 2. vaccination, inden killingen forlader opdrættet, men for købers regning.
  • Ingen killinger fra Katteri Eif-Felis må gå frit. Men må selvfølgelig gerne være ude i beskyttet udeareal
 
Pris
Prisen for en kælekat købt hos katteri DK Eif-Felis er pr. 01.01.2021 8.000 kr.
 
Depositum for reservation af en killing ligger på 3.000 kr. En killing er ikke reserveret før depositum er betalt. Depositum fungerer for købers side for at opdrætter ikke sælger killingen til anden side. For opdrætters side er det en sikkerhed for at købers interesse er seriøs og ikke springer fra i sidste øjeblik.
I tilfælde af at køber fortryder sin reservation betales depositum IKKE retur. Hvis jeg som opdrætter vælger at annulere handlen refunderes depositummet naturligvis.
 
Vælger køber at reservere to killinger samtidig gives en rabat på 500 kr. pr killing (samlet pris på 13.000)
Kommer en tidligere killingekøber igen gives en rabat på 500 kr. på den nye killing.
 
Ønsker køber at killingen skal blive hos opdrætter efter 12. uge, koster dette 100 kr. pr. uge.
 
Avlskat
For at købe en killing tiltænkt opdræt skal køber have et registreret opdrætternavn, eller have ansøgt dette. Herudover er det vigtigt at køber har viden om racen og vil videre føre det store avls arbejdet som hidtil er lagt i linierne, hvilke har resulteret i den stabile og smukke katterace, som vi kender den i dag. Det er ligeledes ikke tilladt at parre søsterracer ind i linierne (eks. NEM Neva Masqurade).
 
Killingen vil naturligvis blive solgt efter ovenstående retningslinier, pånær neutrlisationen. Killingen vil have medfølgende pas og have modtaget nødvendige vaccinationer som kræves.
Prisen for en avlskat ligger på minimum 12.000 kr, afhængig af de bagvedliggende linier. Depositum for en avlskat ligger på 5.000 kr. og sammen retningslinier gælder som ovenfor skrevet.
 
 
Fie Corneliussen | 6800 Varde - Danmark | fie@nelius.dk