Katteri Eif-Felis Sibiriske katte
 

Udseende

Sibiren er en del af ”skovkatte familien”, men den mindste i gruppen.
Sibiren er mere rund end den norske skovkat og Maine coonen. Det er en meget aktiv og adræt kat, med et lidt bamset udseende.
 
Størrelse: En middelstor kat. Hannerne er de største og ligger som regel på ca. 5-7 kg og hunnerne er lidt mindre ca. 3-5 kg.
Hoved:
Hovedet er massivt og en lille smule længere end bredt, panden er bredt og let afrundet. Næsen skal være bred og i medium længde. Profilen buer let ind ad, men uden stop eller knæk. Hagen er let vigende.
Øjne: Øjnene er store og ovale, gerne lidt skråtstillede. De foretrækkes grønne, men alle farver er godkendte.
Ørerne: Ørerne skal have medium størrelse placeret med god afstand. Afrundede i toppen, gerne hældende en lille smule fremad eventuelt med lidt tufser på toppen.
Kroppen: Kroppen er bred og muskuløs, med en god kraftig knoglebygning og kraftige ben. Store runde poter og tufser mellem tæerne. Benene skal have medium længde og skal sammen med kroppen danne et rektangel. Sibiren er ofte tungere end den ser ud, grundet den tætte kropsbygning.
Pelsen:
Pelsen er i semilanghårs klassen. Halv lang pels over ryggen og på halen, krave og bukser. Pelsen har en tæt under pels med let stride dæk hår som kan virke olierede og vandafvisende.
Grundet de store temperatur forskelle i Rusland skifter pelsen meget hen over året, og sommeren kan de gå i meget kort pels og se lidt ”afpillede” ud, og om vinteren få en kæmpe pelsfrakken, som hos nogen kræver en del pleje.
Halen: Halen den er lang og tyk, med en afrundet spids og kan nå op mellem skulderbladene.
Farve: Alle farver og mønstre er godkendte, både med og uden hvid.
 
Sibiren findes i to forskellige udgaver. Den klassiske og en masket udgave, lidt som en colourpoint, kaldet ”Neva Maskerade” (NEM). Pr. 01.01.2011 blev disse to varianter adskilt som forskellige racer.
Det er ikke alle opdrættere som er enige i om det er en god ide at de to udgaver er blevet adskilt, lige som der også hersker stor tvivl om hvorvidt nevaerne er fremkommet naturligt eller er et resultat af at der engang i tidernes morgen er blevet parret maskede katte ind racen.
 
En lille video som både viser lidt om hvad den sibiriske kat er for en og hvor de også fortæller en lille smule om dens allergivenlige egenskaber.
Fie Corneliussen | 6800 Varde - Danmark | fie@nelius.dk